Make your own free website on Tripod.com
Get Paid To Read Emails

Peristiwa Di Rabiul Akhir (Suku Akhir) Umno Vs Pas

Dr mahathir muhammad telah memilih 11 rabiul akhir sebagai gimik mengejut era pembababitannya sebagai penyandang jawatan pm malaysia.

Rabiul akhir (suku akhir) bermaksud 1 per 4

Beliau berjaya memeperolehi mata 11 kali 1 per 4 =2.75 mata

Ustaz Fadhil noor pula memadamkan gimik politik Dr Mahathir tersebut dengan membuat kejutan pada 12 rabiul akhir dengan menyahut panggilan ilahi setelah sekian lama berjuang menegakkan keadilan di pentas politik negara secara demokrasi berpandukan nilai-nilai murni akhlak Islamiah.

mata yang diperolehi 12 kali 1 per 4 =3.0 mata

perbezaan mata 3.0-2.75 = 0.25 (bersamaan dengan 1 per 4 atau suku atau arrubu')

beliau juga meninggal dunia sebulan selepas menyambut maulidir rasul pada 12 rabiul awal bulan lepas.

dalam kalender masihi pula dr m membuat gimik pada 22 jun

jun adalah separuh dari tahun masehi = 1 per 2

mata yang diperolehi oleh dr m 22 kali 1 per 2 = 11 (bersamaan dengan tarikh 11 rabiul akhir gimiknya di pwtc)

Ustaz Fadhil noor pula memadamkan gimik dr m dengan mencuri perhatian seluruh umat Islam malaysia dan serata jemaah Islamiah dunia dengan menyahut undangan ilahi pada 23 jun

mata yang diperolehi 23 kali 1 per 2 = 11.5

perbezaan mata 11.5-11 = 0.50

secara keseluruhan pas memperolehi majoriti 0.50 + 0.25 = 0.75 mata

jumlah digit 0.75 jika dicampurkan = 12 (bersamaan tarikh pemergian Ustaz Fadhil noor ke hadrat ilahi)

mata aggeregate 0.75 yang dikumpul oleh pas juga membawa makna prestasi yang mungkin dapat dicapai dalam perlawanan separuh akhir sekitar waktu menjelang pilihanraya yang kemungkinan pada tahun hadapan sebanyak 75 %

dan adalah dimaklumkan jika prestasi ini terus berkekalan sehingga perlawanan akhir pada pemilu akan datang makasudah cukup untuk pas menguasai 3 per 4 dewan parlimen yang melayakkannya untuk menubuhkan kerajaan.

rabiul akhir atau suku akhir ini memeperlihatkan kejayaan pas dengan izin Allah memadamkan gimik politik dr m dengan memalingkan perhatian umat Islam kepada jasa-jasa presiden pas berbanding sandiwara murahan dr m di pwtc.

dalam sesuatu perjuangan biasanya apabila sesuatu kumpulan pejuang atau jemaah Islam itu sudah bersedia mempunyai pengganti maka Allah akan mengangkat pemimpinnya ke sisinya untuk diberi kurnia dan penghargaan manakala penggantinya pasti akan meneruskan perjuangan jemaah tersebut.

ini adalah sirah dalam perjuangan menegakkan syiar Islam sejak dari kewafatan Nabi muhammad saw sehinggalah sekarang.

Islam tidak akan berkubur bahkan akan terus menyubur apatah lagi di akhir zaman ini.

berbanding dengan UMNO mereka belum bersedia untuk menyediakan pengganti bagi dr m dan kekecohan besar telah berlaku seolah langit nak runtuh berikutan insiden sandiwara perletakkan jawatan dr m sebagai pm dan presiden UMNO serta bn.

Belum ada menteri kewangan sehebat Anwar mengawasi hutang dan perbendaharaan negara juga memungkinkan salah satu faktor ketakutan mereka untuk memikul tanggungjawab menanggung beban hutang negara yang menggunung tersebut.kemungkinan besar Anwar akan dipujuk untuk membantu UMNO ada logiknya jika keadaan terdesak.teori yang di ambil oleh Anwar pada zaman Nabi yusof iaitu berjimat cermat untuk 7 tahun kemarau ketika 7 tahun subur mesir purba mungkin akan diasimilasikan semula dengan perlantikan Anwar sebagai menteri kewangan nanti.namun ianya pasti sukar untuk direalisasikan oleh UMNO. 

Di sini jelas memperlihatkan kekuasaan Allah betapa jemaah Islamiah lebih relax dan tenang menerima ketentuan ilahi dan sentiasa bersiap siaga menyambung terus perjuangan Islam tersebut.

Di peringkat suku akhir ini pas mendoakan kesejahteraan presidennya pergi ke hadrat ilahi dengan kemenangan sebagai insan yang mengorbankan seluruh hidupnya pada perjuangan Islam yang suci.

Di peringkat suku akhir ini pula UMNO melambaikan tangan pada dr m yang akan keluar negeri lagi bagi mempromosikan sandiwara barunya di peringkat antarabangsa.

Ketika beribu-ribu rakyat sibuk menziarahi upacara pengkebumian Ustaz fadzil noor negara terkejut dengan pemergian dr m ke luar negeri sejurus selepas mengeluarkan air mata istimewanya di pwtc.

kesudahan yang baik itu bagi mereka yang bertakwa.